150 minuta tjelesne aktivnosti tjedno – optimalno!

150 minuta tjelesne aktivnosti tjedno – optimalno!

Foto: 

Radoan Tanvir / Pixabay

D.H.

D.H.

Djeci i adolescentima preporučeno 60 minuta tjedno tjelesne aktivnosti

U Hrvatskoj 88 posto djece do osme godine ima primjerenu razinu tjelesne aktivnosti. Dovoljno fizičke aktivnosti priušti si svega 19 posto adolescenata te 16 posto Hrvata starih između 18 i 64 godine. Redovito i dovoljno se kreće svega 6 posto stariji od 65 godina. Pokazalo je to posljednje istraživanje o razini tjelesne aktivnosti u zemljama članicama Europske unije kojeg je proveo Europski ured Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Istraživanje je provedeno u suradnji s Europskom komisijom u obliku informativnih letaka o pojedinim zemljama u kojima su prikazani recentni epidemiološki podaci o tjelesnoj aktivnosti djece, adolescenata i odraslih te podaci o politikama i aktivnostima u području zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti.

HZJZ

Razina tjelesne aktivnosti je procijenjena na osnovu preporuka Svjetske zdravstvene organizacije o minimalno 150 minuta tjelesne aktivnosti umjerenog intenziteta tjedno za odrasle i 60 minuta dnevno za djecu i adolescente.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.