ad
ad

Dalmacija Ultra Trail od 15. do 17. listopada

Dalmacija Ultra Trail od 15. do 17. listopada

Foto: 

Dalmacija Ultra Trail

D.H.

D.H.

U tri kategorije

Dalmacija Ultra Trail nakon pet vrlo uspješnih izdanja uz neke manje promjene ruta ove će se godine održati od 15. do 17. Listopada. Organizatori iz Udruge Dalmacija Trails najavljuju utrke u tri kategorije: MOUNTAIN DUT – 122 km, SEA DUT – 56 km i ETHNO DUT – 18 km.

Bez obzira na dužinu trase, organizator se potrudio predstaviti najljepše lokacije i značajne povijesne i kulturne spomenike. Zanimljivo je da su u svrhu održavanja ove utrke očišćene i mnogobrojne davno zaboravljene i zapuštene staze, nekada jedine komunikacije među selima dalmatinskog priobalja i zaleđa. Centralno mjesto događanja je grad Omiš sa Mosorom u zaleđu, među trekking i trail populacijom poznat kao „kolijevka hrvatskog trekkinga“.

Dalmacija Ultra Trail

Osim Omiša gdje je cilj svih utrka, one startaju s drugih atraktivnih lokacija, MOUNTAIN DUT iz Solina, SEA DUT iz Makarske, te ETHNO DUT iz Dugog Rata. Inače, 2019. godine sudjelovalo je više od 800 trkača iz tridesetak zemalja, a ove godine se očekuje daljnji rast broja sudionika.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.