Evo koje će vježbe obilježiti 2023. godinu

Evo koje će vježbe obilježiti 2023. godinu

Foto: 

Meng Tang from Pixabay

D.H.

D.H.

Naučite ih na vrijeme

Manje od mjesec dana dijeli nas od kraja 2022. pa je pozornost mnogih već usmjerena na 2023. Lanac teretana PureGym objavio je koji će fitness trendovi i vježbe obilježiti godinu pred nama, a do tih podataka su došli temeljem pretraživanja na Googleu i iskustava svojih korisnika, javlja Marca.

Izazov 12-3-30

Ovo je izazovna vježba s najvećim brojem pretraživanja u prošloj godini. Njezina kreatorica je Lauren Giraldo, a odlična je za donji dio tijela i kardiovaskularno zdravlje, dok trenerica Gail McGhie tvrdi da podupire imunološki sustav i promiče bolji san, prenosi Index.

Koraci su jednostavni. Prvo, postavite nagib na traci za trčanje na 12, a brzinu namjestite na 3 milje po satu ili 4.8 kilometara po satu. Potom hodajte 30 minuta. Korisnici predlažu da to radite pet dana u tjednu.

CrossFit

CrossFit ostaje jedan od najmodernijih oblika treniranja. Izazovan je i uključuje puno dinamičnog kretanja i različite vježbe.

Twerkanje

Prvo je bio in aerobic, a u posljednje vrijeme fitness centri bilježe povećani interes korisnika za satovima twerkanja. Očekuje se da će ovaj kardio trening biti još popularniji 2023.

Eversting

Ova vrsta treninga sastoji se od trčanja i vožnje bicikla po usponima i spustevima. Tako se oni koji je prakticiraju zapravo pretvaraju da se penju na Mount Everest.

Hyrox

Hyrox je trening koji se pojavio tek nedavno. Uključuje utrku na 8 kilometara, ali kombinira i različite vježbe s utezima.

Joga i pilates

Kao i CrossFit, joga i pilates nastavljaju svoj rast, unatoč tome što nisu novost u svijetu fitnessa.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.