MY LOOK FITNESS DNEVNIK – 11. tjedan

MY LOOK FITNESS DNEVNIK – 11. tjedan
Eleonora Mandić

Eleonora Mandić

Stalno imam na umu da mi cilj treba biti dugoročan ali i održiv!

Htjeli biste vježbati kao, ali imate isti problem kao i ja, kako biti redovni. Čini vam se nemoguće, ali baš zato, svaki tjedan, mijenjamo vrstu treninga. Redovitim mijenjanjem programa treninga pokušavam izbjeći dosadu, ali i mišiće prisiliti na stalni rast. Puno lakše zbog toga odlazim u fitness centar iako se i meni desi da ponekad i preskočim neki trening. Nadam se da će mi nakon nekog vremena fitness postati dijelom života! Ako vam ovo može piti utjeha, i nakon gotovo tri mjeseca redovnog vježbanja i propuštenog samo jednog treninga, i dalje, u svojoj glavi, imam otpor prema odlasku u fitness.

Ovaj tjedan, trener Petar odlučio se na kružni trening. Što je kružni trening? Za početak, kružni trening je vrlo interesantan i zanimljiv. Kružni tip treninga sadrži različite vježbe koje su određene, u mom slučaju, brojem ponavljanja, ali mogu biti i u određenom vremenskom intervalu. U kružnom treningu vježbe se izvode jedna za drugom, a odmarate se između svakog kruga.

Trener Petar odlučio se za šest vježbi koje sam izvodila jednu za drugom, s 15 ponavljanja za svaku vježbu u tri kruga. Kod kružnog treninga u kratkom vremenskom razdobolju prolazi se veliki obim vježbi u kratkom vremenu a treniraš cijelo tijelo. Pa krenimo s kružnim treningom!

1. Paralelni valovi

Stanete u polučučanj, stopala su paralelno postavljena malo širem od širine kukova. Trup je uspravan i pogled prema naprijed. Konop se čvrsto drži s objema rukama ispred tijela. Iz tog položaja istovremeno i brzim tempom podižete i spuštate ruke. Ovom vježbom smo aktivirali ruke, stražnji dio leđa, noge i gluteuse.

2. Trbušnjaci

Varijacija na temu trbušnjaka je bezbroj. Ovaj tjedan trener Petar odlučio se na trbušnjake koje izvodim podižući cijeli gornji dio tijela te rukama dodirujem vreću iznad glave. Trbušnjaci su važni, ne samo radi dobrog izgleda, već trbušnjacima možete poboljšati ravnotežu i fleksibilnost te smanjiti rizik od boli i ozljeda u donjem dijelu leđa. Naravno, trbušnjaci su odlični ako želite vježbati pravilno disanje iz dijafragme i tako razvijate i savladavate pravilnu tehniku disanja.


3. Iskorak s girjom

Kod ove vježbe naglasak je na iskoraku i aktivaciji bedara i gluteusa, a kada dodate girju koju smo dizali do visine čela tada je vježba puno zahtjevnija jer tada aktivirane i trbušne mišiće te ojačavate mišiće podlaktice, dlanova i prstiju što može značajno poboljšati snagu vašeg stiska. To će vam se višestruko isplatiti, kod daljnjeg treniranja olakšat će vam neke druge vježbe, ali isto tako lakše ćete nositi vrećice iz trgovine, pogotovo ako ste kupili namirnice za cijeli tjedan.

4. Vježba za triceps na klupi

Nekoliko je varijanti vježbe za triceps na klupi, trener Petar odlučio se za ovu jer smo osim tricepsa aktivirali i mišiće prednje lože natkoljenice, ali i gluteus.


5. Bočni valovi

Opet se vraćamo konopima, ali s vježbom koja je osim statičke aktivacije donjeg dijela tijela, te ruku, ramena i leđa u dinamičnom dijelu izvedbe, pojačano aktivira prsnu muskulaturu. Uz isti položaj kao kod paralelnih valova ruke odnosno šake odmičemo od tijela.

6. Vježba za leđa s girjom

Ovu vježbu smo odradili u polučučnju tako da nam rade i mišići nogu, mišići leđa, ali isto tako i mišići ruku.


Za sve vas koje zanima vidim li napredak, kratko i jasno da. Višak vode iz organizma izbačen, celulit nevidljiv, mišići na velikom dijelu tijela čvrsti. Idući korak je smanjiti i težinu, ali bez gladovanja a za to imam još sedam mjeseci pred sobom. Ne, ne moram drastično smanjiti težinu već samo onih zadnjih 5 kilograma koji svima stvaraju problem i najteže odlaze. Stalno imam na umu da mi cilj treba biti dugoročan ali i održiv!

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.