MY LOOK FITNESS DNEVNIK – 16. tjedan

MY LOOK FITNESS DNEVNIK – 16. tjedan

Foto: 

Doktore, hitno!

Eleonora Mandić

Eleonora Mandić

Jedini loš trening je onaj koji se nije dogodio

Iza nas je božićni tjedan, vježbali smo laganim intenzitetom. Ovaj tjedan, uz vježbanje gledala sam kako druge žene vježbaju.
Današnjim fitness dnevnikom želim vam ukazati na neke od grešaka koje sam uočila da radi veliki broj žena u fitness centru. Ako ste odlučili krenuti u fitness centar izbjegavajte sljedeće pogreške. Radite na svojem cijelom tijelu i razmišljajte o fitnessu kao o stilu života, a ne samo privremenoj pomoći pri mršavljenju.

Ako ste zadnjih dvadeset godina sjedili na kauču, nećete za dva mjeseca dovesti tijelo u formu. Većina žena u fitness centrima radi vježbe za noge, guzu i struk, a zaboravljaju vježbe za gornji dio tijela. Velika greška je primjenjivati stalno jedan isti tip treninga. Ako ste primijetili, trener Petar i ja svaki tjedan mijenjamo vrstu treninga i tako postižemo balans na mišićnim skupinama Kada kroz duži period ponavljate iste vježbe tijelo se troši, a ne napreduje. Dakle, mišićima dajete stalno isti zadatak i oni ostaju na istoj razini snage i ne razvijaju se dalje.

Već sam spomenula kako se žene najčešće baziraju na određeni dio tijela kojim nisu zadovoljne. Mišiće treba učiti da rade zajedno.
Evo vježba na kojoj radim vježbu za gornje trbušne mišiće, ali i za gornji dio tijela.


Naravno da možete biti fokusirani na određeni dio tijela, ali za bolje i vidljivije rezultate uključite u svoj raspored vježbanja i ostale mišićne skupine. Često u svoje vježbanje uključim i sprave, a vježba za ruke i gornji dio tijela ni meni nije draga. Zato, vježbe za taj dio tijela najčešće izvodim na početku treninga dok sam još odmorna.


Pogreške koje sam primijetila kod manjeg broja žena, a trener Petar stalno upozorava na njih – izbjegavanje zagrijavanja prije treninga i istezanje prije i nakon treninga. Svakako obratite pažnju na ove dvije stvari jer nagle napore tijelo teško podnosi.

2021. dolazi svome karaju, a u novoj godini želite usvojiti nove i zdravije navike, zato čitamo se i u 2022. godini!

Zapamtite, jedini loš trening je onaj koji se nije dogodio, a sve ostale treninge možete poboljšati jer su vam na raspolaganju odlične trenerice i naravno neizostavan trener Petar iz My Look Fitness centra za žene.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.