MY LOOK FITNESS DNEVNIK – 18. tjedan

MY LOOK FITNESS DNEVNIK – 18. tjedan

Foto: 

Doktore, hitno!

Eleonora Mandić

Eleonora Mandić

Otkrivamo prednosti vježbanja s osobni trenerom/trenericom

Voljeli biste vježbati, a teško vam se pokrenuti, treba vas netko potaknuti i biti podrška? Zato postoje osobni treneri!

Vježbanje je najbolje što možete učiniti za svoje fizičko, ali i za psihičko zdravlje, nažalost rijetko je dostižno ako ste samouki početnik.
Vježbanje uz osobnog trenera, da li je to samo trend ili zaista potreba i pametno ulaganje u sebe? Sigurno si mnogi od vas postavljate to pitanje.

Često čujem da je trening s osobnim trenerom „moda“. Kako god bilo, ali da biste postigli ciljeve koji su 100 posto personalizirani, treba vam osobni trener. Naravno, vježbanje s osobnim trenerom je malo skuplje, ali odlični rezultati su vidljivi već za šest mjeseci, dok kod samostalnog vježbanja treba i više od godinu dana.
Moj trener Petar, ujedno i vlasnik My Look fitness centra za žene u svojoj karijeri trenera, koja traje preko deset godina, ima na tisuće zadovoljnih klijenata. Uz vježbanje ide i dobra glazba po vlastitom izboru, naravno i savjeti o prehrani, ali i o puuuno drugih svari kojima životnim iskustvom obiluje trener Petar. Morate doći, vježbati, vidjeti i čuti sve životne mudrosti našeg trenera Petra.

Iz tog razloga My Look Fitness centar za žene nudi svim zainteresiranim da bez obveze isprobaju odraditi trening s osobnim trenerom i jedan bez njega. Svi treneri su obrazovani, školovani i licencirani, možete birati između muškog i ženskog osobnog trenera. Osobno, ako želite da vas 100 posto ubiju na treningu, izaberite trenerice jer imaju puno manje milosti nego treneri. Svejedno, volim ja vježbati sa svakim od njih.

Koje su prednosti treniranja s osobnim trenerom/trenericom:

Ne znate gdje započeti s treningom

Ako ste početnik, trener vam je bez sumnje neophodno potreban! Treneri znaju kako postaviti raspored vježbi koje uključuju sve aktivnosti koje će baš vama odgovarati i postići najbolje učinke.
Trener vam pomaže da najbolje i najkvalitetnije iskoristite svoje vrijeme i drži vas u granicama vaših mogućnosti.

Ne vidite rezultate

Vježbate već nekoliko tjedana sami, a ne ostvarujete željene rezultate. Ne gubite na težini, ne vidite pomake na tijelu niti napretke na mišićima. Trener će vam pomoći da uočite gdje griješite, napraviti izmjene za učinkovitiji i ispravan trening.

Potreban vam je izazov i osjećaj odgovornosti

Često mi se dogodi da želim preskočiti redoviti trening, pogotovo sada kada su treninzi postali zahtjevniji, tada me trener motivira da izdržim, hrabri me i gura me dalje. Jako je teško preskočiti neku vježbu ili smanjiti broj ponavljanja ako trener stoji pokraj vas i broji ili štopa vrijeme. Tada pronalazim i skrivenu energiju za koju nisam znala da postoji. S osobnim trenerom imam dogovor u koje vrijeme da dođem u fitness centar i to je samo mojih sat vremena. Zato, moram biti odgovorna i dolaziti u točno dogovoreno vrijeme.
Uči vas ispravnom izvođenju vježbi za samostalne treninga
Naravno, ne morate godinama i mjesecima plaćati osobnog trenera, ali on vam je pravi put do pravilnog izvođena vježbi i posebno je korisno ako želite naučiti više o mišićima te svakoj vježbi i za koje mišiće i kako te vježbe izvoditi.

Imate dijagnosticiranu bolest ili ozljedu

Ukoliko je to vaš slučaj, ne morate se odreći vježbanja u fitness centru, iskusni trener može vam ponuditi program koji će pomoći i prilagođen vašoj dobi i ozljedama. Trener prilagođava program rada s ciljem poboljšanja vašeg zdravlja ili oporavka.

Umjesto da lutate izgubljeno po teretani i razmišljate koju vježbu i kako napraviti, vaš trener će vas naučiti kako kvalitetno pripremiti tijelo za trening, naučit će vas pravilno disati, pravilno izvoditi vježbe. Tako će vrijeme koje ste odlučili posvetiti sebi, iskoristiti na maksimalno siguran i produktivan način. Trener je posvećen samo vama. Naravno, kada krenete samostalno vježbati u fitness centru su u svakom trenutku i treneri koje slobodno pitajte za savjet i pomoć, zato i jesu tamo.

Vidimo se u My Lood Fitness centru za žene – trebamo paziti na svoje tijelo, jer to je jedino mjesto u kojem moramo živjeti.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.