ad
ad

MY LOOK FITNESS DNEVNIK – 3. tjedan

MY LOOK FITNESS DNEVNIK – 3. tjedan

My look fitness

Foto: 

Doktore, hitno!

D.H.

D.H.

Moram priznati da mi je girja kao rekvizit otkriće

Nakon tri naporna i šokantna tjedna i dalje sam odlučila biti uporna i dosljedna, te odlaziti na vježbanje, tri puta tjedno. Iako mi ponekad posao ne dozvoljava ritam utorak, četvrtak, subota, tada odlazim dan prije.

Tako je i ovaj tjedan bilo, obveze mi nisu dopustile da odem u subotu ujutro, pa odlazim u petak poslije podne. My Look Fitness centar radi svakim radnim danom od 8 – 22 sata, subotom samo od 8 – 12 sati, a nedjeljom je zatvoren.

Mojim standardnim danima za odlazak na vježbanje ekipa se povećala, sada uz Diju i mene, dolaze još Lili i Nata. Zajedno nas četiri imamo preko dvjesto godina, ali svejedno ekipica mi je odlična. Uz ozbiljan i uporan rad, znoj i suze ima i puno smijeha.

Dankey kicks – vježba

Znači tri tjedna fitness izazova su iza mene, upale mišića više nema. Vidim i prve promjene na mišićima, kilogrami još nisu počeli padati (tješim se da su mišići teži od sala), ali od idućeg tjedna krećem s vrlo zanimljivom dijetom koju je sastavio moj trener Petar.
U utorak u osam sati već sam bila na traci za trčanje, na kojoj sada bez problema ostajem petnaest minuta, bez previše znojenja i bez velikih otkucaja srca koji su se u prvom tjednu dizali u nebo. Trener Petar je odlučio i u ovom tjednu koristiti rekvizite. Utorak je rezerviran za zglobne utege, takozvane pijesak. Opteretio mi je donji dio tijela za bolje oblikovanje mišića nogu i gluteusa, te sam odradila vježbe na prostirki Dankey kick – kod ovih vježbi nije samo donji dio tijela koji ima koristi, već i donji dio leđa, mišići kuka. Takozvani magareći udarci izvrsni su i za stabilnost i za toniranje gluteus maximus – najveći od vaša tri glutealna mišića. Također ova vježba djeluje i na jezgre mišića ramena, jer cijelo tijelo mora ostati stabilno dok vam se noga podiže. Također smo nekoliko vježbi posvetili i trbušnim mišićima, donjim, gornjim i bočnim, ali sve na prostirki i s nogama u zraku.

Girja – recept za savršeno tijelo

U četvrtak su na red došle girje ove vježbe usmjerene su na gornji dio tijela. Radila sam na oblikovanju ramena i leđa. Radila sam razne vrste povlačenja u pretklonu (polu čučnju). Zatim smo prešli na vježbe za srednji i donji dio leđa, te vratni dio. I danas sam jedan dio posvetila trbušnjacima i to izdržaj u trbušnjaku s girjom.
Moram priznati da mi je girja kao rekvizit otkriće. Znala sam za nekoliko vježbi s istom, ali me je ugodno iznenadilo koliko vježbi se može odraditi s jednim rekvizitom, ali bez mog trenera Petra i njegovu kreativnost nikada ne bih otkrila draži girje.
Subota, u ovom slučaju petak je rezerviran za sprave i opet napominjem sprave su super i na njima ciljam samo određenu skupinu mišića, dok s rekvizitima uz dovoljno dobrog i maštovitog trenera jedna vježba cilja na više skupina mišića i puno je ubitačnije nego sprave.

Sve to ne bih izdržala bez beskrajno zabavnog trenera i uz poneki komentar Dije, Lili i Nate, tek tada se nas četiri nasmijemo do suza. Uz njih tri fitness centar napuštam u puno boljoj fizičkoj i psihičkoj formi.

Najzanimljivije je ako kroz jutro zaluta neka mlađa curka kojoj trener Petar izradi za početak plan vježbanja na spravama. Tada joj u očima vidim kako misli da je vježbanje na prostirki puno lakše nego na spravama. Na žalost nije ni svjesna da će za nekoliko tjedana plakati za spravama kada jednom legne na prostirku.
Utorkom i srijedom vježbam oko 90 minuta, a subotom ostajem i preko 120 minuta.

Nadam se da sam nekoga uspjela motivirati da dolazi i ne odustaje od paklenog režima.
Toliko od mene za ovaj tjedan. U idućim tjednima ponudi ću vam i jelovnik, ali prvo ga i sama moram isprobati.

Eleonora Mandić

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.