TRENER TVRDI Ova vježba je odlična za mršavljenje kod kuće

TRENER TVRDI Ova vježba je odlična za mršavljenje kod kuće

Foto: 

Happyveganfit from Pixabay

D.H.

D.H.

Evo kako je pravilno izvesti

Iskorak sa skokom je dinamična vježba koja uključuje mnoge mišićne skupine poboljšavajući snagu donjeg dijela tijela i kardiovaskularnu kondiciju. Ova učinkovita vježba također potiče mršavljenje jer sagorijeva značajan broj kalorija.

Fitness trener Chitharesh Natesan tvrdi da izvođenje ove vježbe 30 minuta može rezultirati prosječnom potrošnjom od 180 do 240 kalorija, piše Index.

Objasnio je da za pravilno izvođenje iskoraka sa skokom moramo učiniti sljedeće:

1. Započinjemo u stojećem položaju, sa stopalima u širini kukova.

2. Iskoračimo desnom nogom naprijed i spustimo se u položaj za iskorak.

3. Eksplozivno skočimo i promijenimo noge u zraku.

4. Lagano doskočimo s lijevom nogom naprijed i spustimo se u još jedan iskorak.

5. Nastavljamo s izmjenjivanjem tijekom željenog vremena.

Dok radimo iskorake sa skokom, trebamo izbjegavati pregibanje leđa, paziti da koljena ne prelaze prste i lagano se spustiti iz skoka. To će spriječiti bol u donjem dijelu leđa, moguće ozljede i smanjiti pritisak na zglobove.

Osim toga, Natesan savjetuje početnicima, osobama koje imaju problema s koljenima ili zglobovima i onima s već postojećim ozljedama, da izbjegavaju izvođenje ove vježbe.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.