Tri vježbe koje tope duplo više sala od trčanja

Tri vježbe koje tope duplo više sala od trčanja

Foto: 

Happyveganfit from Pixabay

D.H.

D.H.

Isprobajte

Iako je efektivno za mršavljenje, trčanje je malo kome omiljena vježba. Srećom, postoje vježbe koje salo tope još bolje, piše N1.

Marinci
Ova vježba traje kratko i visokog je intenziteta. Morate koristiti sve mišiće pa i topite puno kalorija. Vježbat ćete snagu i koordinaciju, a idealna je za ljude koji se inače ne bave sportom. Ako ste početnik, krenite s malim brojem ponavljanja.

Čučnjevi
Kada radite čučnjeve aktivirate kvadricepse, gluteus maximus, zadnju ložu i mišiće za upravljanje kralježnice. Postoji puno varijacia čučnjeva i svaka od njih će poboljšati fleksibilnost kukova te će zategnuti mišiće.

Preskakanje užeta
Tijekom ove vježbe aktivira se više mišića nego tijekom trčanja. Ako imate kontinuitet, preskakanjem užeta možete skinuti kilograme i prevenirati kardiovaskularne bolesti. Sagorijet ćete duplo više sala nego da odete trčati. Primjerice, za 10 minuta preskakanja užeta možete sagorijeti 130 kalorija, piše Sharing ideas.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.