ad
ad

6 jela koja se mogu jesti navečer bez straha od debljanja

6 jela koja se mogu jesti navečer bez straha od debljanja

Foto: 

Mariya 🌸🌺🌼 / Pixabay

D.H.

D.H.

-Treba paziti na veličinu porcije-

Dobra vijest je da su znanstvenici i liječnici sugerirali da je i korisno, pa čak i neophodno jesti navečer. No, kako bi se izbjegao osjećaj prejedenosti i eventualne želučane tegobe te debljanje važno je mudro odabrati što jesti pri tom voditi računa o veličini porcije.

Jaja

Jaja su izvor cjelovitih proteina koji sadrže esencijalne aminokiseline i brzo daju osjećaj sitosti. Najbolji izbor su jaja Benedikt ili tvrdo kuhana jaja. Omleti su također dobra opcija za večeru, ali samo ako ih skuhaš s minimalnom količinom ulja (ili uopće bez ulja).

Sir i grožđe

Mala porcija sira iznosi samo oko 100 kalorija, a donosi puno užitka i koristi u obliku triptofana, proteina i kazeina. Konkretno, kazein može pomoći da se osjećaš zadovoljnije i dobar je za zdravlje mišića ako ga uzimaš prije spavanja. Nekoliko bobica grožđa, koje su bogate melatoninom, mogu blagotvorno utjecati na san.

Puretina
Za osobe koji preferiraju teži obrok, možemo reći da je puretina prava zaliha triptofana i zdravih proteina. Bolje je odabrati ovaj proizvod umjesto pilećeg mesa, jer ga je naše tijelo lakše probaviti.

Humus s povrtnim prutićima

Osnova ovog jela je slanutak. Slanutak je bogat vitaminom B6 koji je važan za sintezu serotonina. Ako se odlučiš za kasni noćni međuobrok, najbolji dodatak ovom bogatom jelu su štapići od krastavaca, tikvica ili mrkve.

Kuhani kukuruz

Za kasnu noćnu užinu bolje je odabrati kuhani kukuruz umjesto konzerviranog kukuruza. Ovaj proizvod može pomoći uklanjanju viška kolesterola iz tijela. I zapamti da ne dodaješ previše soli.

Riba

Za kasnu večeru, bolje je odlučiti se za masnu ribu. Na primjer, možeš odabrati bakalar bogat hranjivim tvarima poput omega-3 masne kiseline poznate po sposobnosti razgradnje masti. Protein u ribi je također dobar za metabolizam, preporučuju s Bright Sidea, prenosi Miss7zdrava.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.