BOŽIĆNI KEKSIĆI BAKE KAJE

BOŽIĆNI KEKSIĆI BAKE KAJE

Foto: 

Dokotre, hitno!

Eleonora Mandić

Eleonora Mandić

Recept je star je gotovo 100 godina

Donosimo još jedan recept za sitne keksiće iz bilježnice bake Kaje. Ovi keksići su vrlo jednostavni za napraviti i treba vam samo četiri sastojka. Dobra stvar je što se i oni mogu ispeći danima prije Božića jer dok su svježi malo su tvrdi, ali što duže stoje to su sve mekši i finiji.

Naravno, mogu se jesti i odmah ako volite malo tvrđe kekse.

Ovaj recept moja baka je naslijedila od svoje mame – moje prabake Olge, tako da je recept star preko stotinjak godina.

SASTOJCI:

150 g maslaca
130 g šećera
2 jaja
300 g brašna

Maslac sobne temperature tucite mikserom dok ne postane kremast, zatim dodajte šećer i dalje miksajte dok ne postane sjajno i pahuljasto, zatim dodati jaje po jaje i nastavljamo miksati dok smjesa ne postane glatka. U zdjelu pomalo dodajete brašno i miješate žlicom. Smjesu zatim zamijesite rukama, stavite u plastičnu vrećicu i poravnajte. Tijesto premjestite u frižider i neka odstoji dva sata.

Razvaljujete tijesto na lagano pobrašnjeno podlozi na 5 mm debljine, te izrezujte kalupima za kekse.

Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva i pecite oko 15 do 20 minuta. Keksi moraju ostati svijetli. Ukrasite ih rastopljenom čokoladom i šarenim perlicama.

Dobar tek!

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.