Gastro
Brokula se savjetuje i onima koji žele skinuti kile, evo kako je pripremiti
2 min čitanja

Foto:
❤ Monika 💚 💚 Schröder ❤ from Pixabay
Recept sa sirom i nešto začina
Brokula je povrće iz porodice kupusnjača koja obiluje prehrambenim vlaknima, brojnim vitaminima i mineralima. U 100 grama nalazi se svega tridesetak kalorija, pa se konzumacija ovog povrća savjetuje i svima onima koji žele smršavjeti.
Brokulu možete termički obraditi na pari, pirjajti, kuhati i peći. Od nje možete raditi juhe i variva, pripremati biljne odreske i popečke. Izbora je uistinu mnogo.
Punkufer dosnosi super jednostavan recept za zapečenu brokulu sa sirom i nešto začina. Bit će gotova u pola sata, a poslužiti je možete kao predjelo ili prilog jelu.
Sastojci za zapečenu brokulu:
– 200 g naribanog sira cheddara
– 2-3 manje glavice brokule
– 1 čajna žličica češnjaka u prahu
– sol i papar po želji
– biljno ulje po želji.
Priprema za zapečenu brokulu:
Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
Operite brokulu i narežite je na manje cvjetove. Stavite je u veliku posudu zajedno s nešto ulja, soli, papra i češnjaka u prahu. Dobro sve zajedno promiješajte.
Tako pripremljenu brokulu prebacite u pravokutni lim za pečenje.
Preko brokule posipajte naribani sir.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu otprilike 25 minuta, dok se brokula na zapeče, a sir ne rastopi.
Poslužite toplo kao prilog ili predjelo. Dobar tek!
Doktore, hitno!