ad
ad

Četiri savjeta uz koja će vam kruh dulje biti svjež i mekan

Četiri savjeta uz koja će vam kruh dulje biti svjež i mekan

Kako kruh održati svježim

Foto: 

Couleur / Pixabay

D.H.

D.H.

-Može potrajati i četiri mjeseca-

Ako kruh spremate i čuvate na ispravan način, dulje će trajati. Evo četiri savjeta uz koja će vam kruh dulje biti svjež i mekan.

Riješite se plastičnih vrećica

Plastične vrećice zadržavaju vlagu što znači da će svjež kruh koji se drži u plastičnoj vrećici brzo postati jako mekan i vlažan pa mu ni okus neće biti tako fin. Osim toga, kruh koji se drži u plastičnoj vrećici prije će razviti plijesan.

Nemojte ga držati ni u frižideru jer će se destiti obrnut proces pa će se kruh jako brzo isušiti. To ne vrijedi za kruh koji kupite u trgovini i koji je unaprijed narezan.

Izbjegavajte papirnate vrećice

Ako kruh držite samo u papirnatim vrećicama, brzo će se osušiti. Svjež kruh zamotajte lijepo u kuhinjsku krpu pa ga potom stavite u papirnatu vrećicu. Tako će cam kruh dulje trajati, a pri tome se neće tako brzo osušiti.

Kupite kutiju za kruh

Kutija za kruh odlična je investicija, a najbolja opcija je keramička kutija koja dozvoljava da kruh zadrži svoju prirodnu vlažnost, ali bez da se nakuplja vlaga zbog koje pojavljuje plijesan.

Koristite vrećice za zamrzivač

Ako želite sačuvati kruh na dulje vrijeme, stavite ga u vrećicu za zamrzivač, savjetuje Reader’s digest, a prethodno iz vrećice istisnite sav zrak. Ako kupujete kruh koji je prethodno narezan, možete ga ostaviti u originalnoj vrećici i dobro je zatvorite. Tako spremljen kruh možete ubaciti u zamrzivač i potrajat će tri do četiri mjeseca, prenosi N1.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.