Ispijanje tri šalice kave dnevno može ‘smanjiti ženske grudi’

Ispijanje tri šalice kave dnevno može ‘smanjiti ženske grudi’

Foto: 

Stokpic from Pixabay

D.H.

D.H.

Pokazalo istraživanje

Znanstvenici su otkrili da ispijanje samo tri šalice kave dnevno može smanjiti grudi žena. Gotovo 300 žena ispitano je o mjerama njihovih grudi i o tome koliko šalica kave u prosjeku dnevno popiju.

Prema istraživačima, tri šalice dnevno bile su dovoljne da se grudi počnu smanjivati, a učinak se povećavao sa svakom popijenom šalicom.

Rekli su da postoji jasna veza između ispijanja kave i manjih grudi jer oko polovica svih žena posjeduje gen za koji se pokazalo da povezuje veličinu grudi s unosom kave u organizam.

– Pijenje kave može imati veliki učinak na veličinu grudi – rekla je Helena Jernstroem, predavačica eksperimentalne onkologije na Sveučilištu Lund u Švedskoj.

– Žene koje piju kavu ne moraju brinuti da će im se grudi preko noći smanjiti. Smanjit će se, ali grudi neće tek tako nestati. Međutim, svatko tko misli da može reći koje su žene kavopije samo po mjerama grudnjaka bit će razočaran – izjavila je.

– Problem je što postoje dvije mjere za grudnjak, veličina košarice i obujam, tako da ne biste mogli reći – dodala je Helena.

Međutim, ima i dobrih vijesti za kavopije – istraživači su također otkrili da redoviti unos kofeina može pomoći u smanjenju rizika od razvoja raka dojke.

Znanstvenici kažu da je učinak kave povezan s njezinim utjecajem na estrogene – ženske spolne hormone.

Neke tvari u kavi mogu promijeniti metabolizam žene tako da ona dobije bolju konfiguraciju raznih estrogena, čime se smanjuje potencijalni rizik.

– Ali žene s većim grudima koje sadrže više mliječnih žlijezda izložene su većem riziku – objasnili su znanstvenici, prenose 24 sata.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.