Kako prepoznati da meso nije svježe

Kako prepoznati da meso nije svježe

Foto: 

Congerdesign / Pixabay

D.H.

D.H.

Na ovaj način ćete svaki put dobiti najkvalitetniji komad

Kupovina mesa u trgovinama uvijek je težak posao, jer bez obzira na rok trajanja nikada niste sigurni jeste li kupili svježe meso. Jedna žena je na društvenoj mreži otkrila kako ćete svaki put kupiti najsvježiji komad mesa i to nema nikakve veze s rokom trajanja, piše Klix.ba.

Otkrila je da postoji trik kada je u pitanju kupovina mesa, kako da svaki put dobijete najbolji komad piletine i govedine.

‘Samo mali savjet, kada kupujete meso i vidite meso kroz pakoviranje, opipajte je li dobro’, rekla je svojim pratiteljima na TikToku, kojih ima 25.000.

Zatim je pokazala na što ljubitelji mesa trebaju paziti. Ako u pakiranju ima zraka i sve je u mjehurićima, rekla je da se to ostavi na policama. Inzistirala je na tome da zrak u plastičnoj ambalaži znači da je meso ‘prebrzo’ promijenilo temperaturu.

‘Uvijek izbjegavajte kupovinu mesa koje je ovako napuhano’, savjetovala je.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.