Kvinoja i grčki jogurt pomažu kod umora i pospanosti

Kvinoja i grčki jogurt pomažu kod umora i pospanosti

Foto: 

We-_rd35ghczdq1090c5m / Pixabay

D.H.

D.H.

Bolje od kave

Umor je svakodnevna pojava. Osjećamo ga kad se ne naspavamo dovoljno, kada dođemo doma s posla, a nekad ga osjećamo i tijekom posla. Razloga je mnogo, a većinom posežemo za šalicom kave kada smo umorni. No umor će prije riješiti kvinoja i grčki jogurt, nego kava, pišu 24 sata.

Kvinoja je često zanemarena namirnica kod nas, a možete ju pronaći u svim dućanima zdrave hrane. Ona sadrži ugljikohidrate koji održavaju razinu šećera u krvi, što znači da osim što će reducirati vaš umor, dobit ćete i energije.

Zdrav je izvor triju glavnih hranjivih sastojaka koji održavaju vašu energiju, a to su protein B, vitamini i željezo.

Skica911 / Pixabay

Preporučuje se da dnevno pojedete jednu i pol šalicu kuhane kvinoje.

Međutim, treba izbjegavati hranu s visokim udjelom šećera i kofein koji uzrokuju porast razine energije koja naglo pada nakon određenog vremena.

Osim kvinoje, za reduciranje umora dobar je i grčki jogurt koji pruža dvostruko više proteina od običnog jogurta i banane koje će vam pružiti energiju i održati stabilnu razinu šećera u krvi.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.