MINIMALNO KALORIJA Recept za čokoladni cheesecake

MINIMALNO KALORIJA Recept za čokoladni cheesecake

Foto: 

Marlene Krohn from Pixabay

D.H.

D.H.

Za zadovoljstvo bez žaljenja

Uz ovaj recept s niskim udjelom ugljikohidrata imate dvostruko zadovoljstvo bez žaljenja, jer se torta sastoji od vlažnog sloja s čokoladom i kremastog preljeva za cheesecake. I ne brinite o duplo većim kalorijama – ovaj kolač 2 u 1 sadrži malo ugljikohidrata, prenosi Novi list.

Sastojci:

Za čokoladni sloj:

50 g mljevenih badema

4 jaja

100 grama šlaga

1/2 pakiranja praška za pecivo

100 g ksilitola

40 g kakaa za pečenje

Za sloj cheesecakea:

250 g svježeg sira

150 grama krem ​​sira

2 jaja

80 g ksilitola

Jedna mahuna vanilije

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i namastite kalup za kolač. Prvo započnite s čokoladnim slojem i umutite jaja s vrhnjem. U drugoj posudi pomiješajte bademe sa ksilitolom, kakaom i praškom za pecivo te ovu smjesu pomiješajte sa smjesom od jaja.

Stavite čokoladno tijesto u kalup i pecite 20 minuta i zatim smanjite temperaturu na 140 stupnjeva. Dok se donji sloj kolača peče u pećnici, pripremite tijesto za cheesecake. Jaja odvojite i umutite bjelanjke u čvrst snijeg. Zatim žumanjke umutite u kremastu smjesu sa svježim sirom, krem ​​sirom, ksilitolom i mahunom vanilije. Nakon toga pažljivo umiješajte umućene bjelanjke u smjesu.

Gotovo tijesto za cheesecake sada stavite na prethodno pečenu čokoladnu tortu i ponovno pecite oko 35 minuta u pećnici na 140 stupnjeva. Kako biste bili sigurni da je kolač gotov, napravite test s čačkalicom u sredini kolača. Također, cheesecake ne smije biti previše taman. Pustite da se čokoladni cheesecake s niskim udjelom ugljikohidrata ohladi nakon pečenja i poslužite uz, na primjer, jagode.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.