NAJBOLJI DORUČAK Recet naših baka i djedova

NAJBOLJI DORUČAK Recet naših baka i djedova

Foto: 

Screenshot

Mila Hrastić

Mila Hrastić

Niskokalorično, jednostavno i zdravo

Mnogi su zaboravili na ovu namirnicu, a toliko je ZDRAVA i trebali bi ju konzumirati barem jednom tjedno!

Naravno riječ je o PALENTI! Palenta ima 362 kalorije na 100 grama, a uz to je prilično bogata željezom, kalijem i magnezijem.

Palenta se kuha vrlo jednostavno i za jednu porciju trebate 2 dl vode koja treba proključati, stavite prstohvat soli i žlicu ulja ili svinjske masti. Kada voda provri, sklonite s vatre i dodajte dvije i pol žlice palente. Miješajte na najnižoj temperaturi dvije do tri minute.
Palentu možete jesti s dodacima kao što su: svježi sir, vrhnje, ajvar, poprženi crveni luk na svinjskoj masti.

Palenta je jelo koje trebate uključiti u svoj jelovnik, također može biti odličan prilog uz gulaš ili razne umake. Ovdje je riječ o tradicionalnom jelu koje se jede od davnina, brzo i jednostavno se priprema te je odličan obrok u bilo koje doba dana. Odlično je za doručak, ali i za sve koji treniraju za obrok prije treninga.
Svakako palentu uključite u svoj jelovnik i jedite ju što češće.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.