NE BACAJE HRANU Kako iskoristiti ostake mesa i povrća iz juhe?

NE BACAJE HRANU Kako iskoristiti ostake mesa i povrća iz juhe?

Foto: 

congerdesign from Pixabay

D.H.

D.H.

Napravite ovu fenomenalnu paštetu

Ako težite ekonomičnosti u kuhinji i uvijek nastojite iskoristiti sve sastojke na što bolji način i da ništa ne bacite evo jedne ideje koja će vam biti od koristi. Kad kuhate finu juhicu od procijeđenog povrća i mesa koje nećete iskoristiti u juhi napravite ukusnu, domaću paštetu.

Ovo je samo ideja kako možete na pametan način iskoristiti povrće i meso iz juhe. Ukoliko želite možete skuhati povrće i bilo koje meso (npr. pileće ili pureće bijelo meso) i za samo 30 minuta na stolu ćete imati ukusnu domaću paštetu, predlaže Tatjana Miletić na svom blogu.

Domaća pašteta

Sastojci:

100 g mesa iz juhe

1 krumpir

1 tikvica

1 luk

1 mrkva

celer

1 žličica senfa

1 žličica vrhnja

sol

papar

žličica curry mješavine začina

žličica maslaca

kopar

Priprema:

Sve povrće i meso iz juhe nasjeckajte, ubacite u blender i sjedinite. Dodajte senf, vrhnje, curry, sjeckani vlasac, sol i papar, pa miksajte u blenderu još nekoliko sekundi. Smjesu stavite u hladnjak na sat vremena da se ohladi i malo stisne. Opcije za posluživanje su razne, nama omiljena je da paštetu namažemo na kriške bageta, pospemo svježe mljevenim paprom i na vrh poredamo tanko rezane kolutiće rotkvice, prenosi Večernji list.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.