Gastro
NE BACAJE HRANU Kako iskoristiti ostake mesa i povrća iz juhe?
2 min čitanja

Foto:
congerdesign from Pixabay
Napravite ovu fenomenalnu paštetu
Ako težite ekonomičnosti u kuhinji i uvijek nastojite iskoristiti sve sastojke na što bolji način i da ništa ne bacite evo jedne ideje koja će vam biti od koristi. Kad kuhate finu juhicu od procijeđenog povrća i mesa koje nećete iskoristiti u juhi napravite ukusnu, domaću paštetu.
Ovo je samo ideja kako možete na pametan način iskoristiti povrće i meso iz juhe. Ukoliko želite možete skuhati povrće i bilo koje meso (npr. pileće ili pureće bijelo meso) i za samo 30 minuta na stolu ćete imati ukusnu domaću paštetu, predlaže Tatjana Miletić na svom blogu.
Domaća pašteta
Sastojci:
100 g mesa iz juhe
1 krumpir
1 tikvica
1 luk
1 mrkva
celer
1 žličica senfa
1 žličica vrhnja
sol
papar
žličica curry mješavine začina
žličica maslaca
kopar
Priprema:
Sve povrće i meso iz juhe nasjeckajte, ubacite u blender i sjedinite. Dodajte senf, vrhnje, curry, sjeckani vlasac, sol i papar, pa miksajte u blenderu još nekoliko sekundi. Smjesu stavite u hladnjak na sat vremena da se ohladi i malo stisne. Opcije za posluživanje su razne, nama omiljena je da paštetu namažemo na kriške bageta, pospemo svježe mljevenim paprom i na vrh poredamo tanko rezane kolutiće rotkvice, prenosi Večernji list.
Doktore, hitno!