Ništa opasnije od ovoga ne možete popiti ako ste visokotlakaš

Ništa opasnije od ovoga ne možete popiti ako ste visokotlakaš

Foto: 

pastel100 from Pixabay

D.H.

D.H.

Ne riskirajte

Za ljude s visokom tlakom nije preporučljivo piti alkohol, pogotovo ne ovih pet alkoholnih vrsta pića.

Pića pomiješana s gaziranim sokovima
Pića kao jeger, stock, pelin cola ili vodka sprite vrlo su popularna, ali jako štetna jer šećer koji se nalazi u gaziranim sokovima može povećati krvni tlak, tvrde stručnjaci, piše Eatthis.com, prenosi N1.

Bloody Mary
Iako se pretpostavlja da je ovaj koktel zdraviji zbog povrća, to nije tako. Naime, sadrži puno natrija koji može povećati krvni tlak, pogotovo kod osoba koje su osjetljive na ovaj mineral.

Desertni kokteli
Kokteli koji sadrže sladoled imaju veliku količinu zasićenih masti pa nisu nikako zdravi za osobe s visokim krvnim tlakom.

Margarita
Margarita je još jedan koktel koji kao kombinacija šećera i natrija ima negativan učinak na krvni tlak. Preporučuje se naručiti klasični koktel margarita koji se prirprema sa svježim sokom od limete te tražiti bez soli na rubu čaše.

Dirty Martini
U ovom koktelu primaran je alkohol pa ima veći negativni učinak na krvni tlak nego pića s manjim postotkom alkohola.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.