ad
ad

OTKRIVEN PESTICID Povlače se voćni sladoledi

OTKRIVEN PESTICID Povlače se voćni sladoledi

Foto: 

Ministarstvo poljoprivrede

D.H.

D.H.

-Ukoliko ste ih kupili, nemoje ih jesti-

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je potrošače da su povučeni sladoledni voćni deserti Fruit peak i Fruit wave jer sadržavaju pesticid etilen-oksid, a riječ je o nizozemskim proizvodima koje na hrvatsko tržište stavlja Biovega.

Povučeni su sladoledni voćni deserti Fruit peak 6 x 60ml Eau Yeah, rok trajanja: 02.03.2023. (LOT: 1061007) te sladoledni voćni deserti Fruit wave 8 x 40ml Eau Yeah, rok trajanja: 03.03.2023. (LOT: 1061011), rok trajanja: 06.04.2023. (LOT: 1096010), zbog etilen-oksida u sastojku proizvoda.

Proizvodi nisu u skladu s europskom uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnoga i životinjskog podrijetla.

Proizvođač je Dedert IJs BV, JL Roermond iz Nizozemske, veleprodaju provodi nizozemska tvrtka Udea BV, Veghel, a na hrvatsko tržište stavlja Biovega d.o.o., Zagreb.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvode s navedenim podacima.

Detalji o povlačenju dostupni su na internetskoj stranici subjekta u poslovanju s hranom https://biovega.hr/izjava-o-povlacenju-proizvoda/.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.