Ove osobe nikada ne bi trebale konzumirati kefir

Ove osobe nikada ne bi trebale konzumirati kefir

Foto: 

Foundry Co from Pixabay

D.H.

D.H.

Poslušajte savjet

Zahvaljujući brojnim nutritivnim vrijednostima koje sadrži, poput proteina, vitamina B skupine, kalija i kalcija, kefir je mnogima jedna od omiljenih namirnica upravo zbog svojih zdravstvenih prednosti.

Prema Medical News Today, redovita konzumacija kefira pomaže nam u stvaranju jakih kostiju i izgradnji jakih mišića, a pridonosi i održavanju boljeg zdravlja srca.

Ono čime je kefir posebno bogat su probiotici koji mogu pomoći u poboljšanju omjera zdravih bakterija u probavnom traktu te liječenju probavnih problema i vaginalnih infekcija te prevenciji mogućih infekcija mokraćnog sustava.

Ipak, dijetetičari upozoravaju da postoje osobe koje ne bi trebale konzumirati kefir ili bi njegov unos trebale svesti na minimum.

To su prije svega djeca do godinu dana jer ne smiju konzumirati mliječne proizvode od kravljeg mlijeka, osobe s autoimunim bolestima te svi oni koji imaju alergiju na laktozu. Iako neki ljudi s intolerancijom na laktozu mogu imati neugodne nuspojave, dijetetičari ističu da im umjereni unos kefira ne bi trebao smetati, prenosi City Magazine.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.