Ovo su namirnice koje ne biste smjeli konzumirati na prazan želudac

Ovo su namirnice koje ne biste smjeli konzumirati na prazan želudac

Foto: 

Silvia from Pixabay

D.H.

D.H.

Evo što kažu stručnjaci

Način na koji započinjemo dan može imati velik utjecaj na naše stanje, ali i raspoloženje tijekom dana.

Slavna nutricionistica Rujuta Diwekar kaže da dan nikad ne bismo smjeli započeti čajem i kavom, donosi NDTV. Ovo bi moglo biti šokantno za neke koji jednostavno ne mogu bez jutarnje šalice čaja ili kave nakon ustajanja iz kreveta, a nekima ova pića čak pomažu u redovitom pražnjenju crijeva.

Međutim, kod mnogih drugih čaj ili kava na prazan želudac mogu rezultirati neugodnom žgaravicom, osjećajem mučnine, ali i dehidracijom, upozoravaju stručnjaci.

Prema mišljenju nutricionistice Diwekar, najzdraviji način za početak dana bio bi pojesti šaku badema ili nekih drugih orašastih plodova, i to natašte. Nakon toga može uslijediti čaša mlake vode pa tek onda preporučuje šalicu čaja ili kave. No, ima i namirnica za koje tvrdi da ih, osim kave i čaja, nipošto ne bismo smjeli konzumirati na prazan želudac, a to su: gazirana pića, začinjena hrana, hladna pića, sirovo povrće i citrusi, prenosi N1.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.