Pet namirnica koje čine čuda za probavu

Pet namirnica koje čine čuda za probavu

Foto: 

Misskodak / Pixabay

D.H.

D.H.

Nabavite ih prije blagdanskog prežderavanja

U blagdansko vrijeme svi se vole malo počastiti, a to nisu nužno zdrave poslastice, stoga je dobro znati koje namirnice vraćaju ravnotežu u probavnom sustavu.

Bitno je održavati zdrav probavni sustav, a srećom postoje namirnice koje pomažu u tome.

Zobene pahuljice

Zobene pahuljice su ukusne i zdrave, a bogate su i betaglukan vlaknima koji se vežu na zdrave bakterije u probavnom sustavu. To također usporava probavljanje hrane zbog čega smo dulje siti i tako je spriječeno prejedanje.

Lanene sjemenke

Lanene sjemenke pune su vlakana, a poznato je i da su probiotici i prebiotici koje tijelo razlaže i tako dobiva dobre bakterije korisne za probavni sustav.

Orasi

Orasi, osim što su ukusni, potiču stvaranje dobrih bakterija, a smanjuju i rizik od srčanih bolesti.

Suhe šljive

Suhe šljive sadrže netopiva i topiva vlakna. Ona netopiva potiču redovitu stolicu, a topiva reguliraju probavu i upijaju nutrijente iz hrane i tako sprječavaju iritaciju crijeva.

Grožđice

One su također pune topivih vlakana i prebiotika, koji utječu na dobru ravnotežu crijevne flore, a potiču i stvaranje dobrih bakterija, piše Pinkvilla, prenosi N1.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.