PRIRODNO RJEŠENJE Ove namirnice će vam pomoći da brže zaspete

PRIRODNO RJEŠENJE Ove namirnice će vam pomoći da brže zaspete
D.H.

D.H.

Donosimo popis

Ljudi koji imaju problema sa spavanjem vjerojatno su isprobali brojne trikove, ali ne i grickanje ananasa. Korisnici društvenih mreža kunu se da im baš to voće pomaže da lakše utonu u san, a znanstvenici poručuju da ima smisla, piše Index.

Naime, ananas spada među namirnice koje prirodno mogu povećati razinu melatonina, hormona čija razina noću raste kako bismo lakše zaspali.

‘Dokazano je da jedenje ananasa ili pijenje svježeg soka od ananasa prije spavanja podiže markere melatonina do 266 posto. Ananas sadrži malu količinu aminokiseline koja se zove triptofan, koji ima umirujući učinak’, rekao je stručnjak za spavanje Max Kirsten.

Ovaj stručnjak svoje izjave temelji na studiji iz 2013., koja je utvrdila da su za one koji se muče sa spavanjem korisne i banane koje povećavaju razinu melatonina za 180 posto. Prema WebMD-u, dobrom snu pridonose i trpke trešnje, goji bobice, jaja, masna riba, pistacije i bademi.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.