ad
ad

PROTIV MAMURLUKA Piće koje poništava djelovanje alkohola i opušta mišiće

PROTIV MAMURLUKA Piće koje poništava djelovanje alkohola i opušta mišiće

Foto: 

Wal_172619 / Pixabay

D.H.

D.H.

 

-Pickleback-

U razgovoru s jednom od najboljih barmenica na svijetu Chanel Adams Punkufer je doznao da je jedan od zanimljivih trendova ispijanje tekućine koja je u Hrvatskoj češće dio zimnice, a ne barske ponude.

Nakon čašice viskija trgne se shooter vode od kiselih krastavaca, a taj se specijalitet nazva ‘pickleback’. U brojnim američkim barovima upravo je to specijalitet kuće.

Taj ‘izum’ nije rezerviran samo za SAD. Rusi tekućinu od kiselih krastavaca piju s votkom, a u Meksiku se kombinira s tekilom. Razlog tome je ublažavanje alkohola, a neki tvrde da ublažava mamurluk.

Pisac iz New Yorka i vlasnik bara Toby Cecchini svoje je iskustvo sa shooterima koji su zapalili SAD opisao kao izvrsno. Uz svaki viski koji je naručio trznuo je i ‘kiseli krastavac’, a osim što ujutro nije bio još uvijek pijan, sutradan se mnogo bolje osjećao.

‘Popio sam ih desetak, a ujutro sam bio potpuno izliječen od prehlade i nimalo mamuran’. Pickleback se pije i s bourbonom, a prema Tobijevim riječima kombinacija arome dima i kiselkastih nota savršeno se nadopunjava.

Tekućina od kiselih krastavaca ima i dodatne blagodati – smanjuje kontrakcije mišića, pospješuje količine elektrolita u organizmu, hidratizira, a ubija i štetne bakterije u želucu.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.