ad
ad

RECEPT BAKE KAJE Čudo od jednog jajeta

RECEPT BAKE KAJE Čudo od jednog jajeta
D.H.

D.H.

 

-Jednostavan i ukusan domaći kolač-

Donosimo vam još jedan jednostavan, dobri stari recept naših baka. Moja baka Kaja radila ga je kada smo brat i ja imali želju za slatkim, ali onako brzo, kako to samo djeca znaju biti nestrpljiva.
Čudo od jednog jajeta odličan je hladan, ali ja ga iz djetinjstva pamtim kao odličan mlaki kolač. Naravno, nikada se nije stigao ohladiti.

Brza priprema

Za pripremu ovog ukusnog kolača, trebate izdvojiti 40 minuta.
Uživajte u ovom kolaču za koji trebate izdvojiti manje od 50 kn

BISKVIT:
1 šalica šećera
1 jaje
1 šalica mljevenih oraha (cca 100 g)
1 šalica mlijeka
½ šalice ulja
1 šalica brašna
1 prašak za pecivo
Šalica je od 2 dl

KREMA:
2 pudinga od vanilije
700 ml mlijeka
3 žlice šećera
200 g margarina

Najbolje ga je poslužiti hladnim

Moja baka je uvijek prvo skuhala puding, a margarin izvadila iz frižidera da bude sobne temperature. Skuhani puding je prebacila u plastičnu zdjelu i prekrila krpom, ja ga prekrijem friš-folijom da se ne uhvati korica na vrhu pudinga.
Zatim je zamutila sve sastojke za biskvit, dobro nauljila i pobrašnila tepsiju (protvan ili škrovadu) te izlila smjesu za biskvit, te pekla u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta.

U još topli puding dodaju se margarin izrezan na manje komade i mikserom spojite u jednu kremastu smjesu.
Na topli, ne vrući, biskvit izlijete kremu.
Kolač posuti mljevenim orasima.
Najbolje ga je poslužiti hladnog, ali nije loš ni malo manje hladan.

Eleonora Mandić

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.