Gastro
Recept BOŽIĆNE FETE
2 min čitanja
Prigodni, blagdanski
Opet sam malo eksperimentirala s receptima i složila ove božićne fete.
BISKVIT:
6 jaja
6 žlica brašna
6 žlica šećera
1 žlica mlake vode
Na vrh noža praška za pecivo
PRIPREMA:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka, mutite bjelanjke a kada se počnu pjeniti počnite dodavati žlicu po žlicu šećera. U drugoj posuti počnite mutiti žutanjke s jednom žlicom vode zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Tada obje smjese spojite lagana miješajući kuhačom.
Pećnicu ugrijati na 180 stupnjeva, a smjesu za biskvit izliti u lim od pećnice te biskvit pecite 10 minuta.
Kada se biskvit ohladi podijelite ga na četiri trake, moje su bile cca 9 cm, sve ovisi o veličini pećnice.
KREMA:
500 ml mlijeka
5 žlica gustina (može i brašno)
5 žlica šećera
1 vrećica vanilin šećera
200 g margarina
PRIPREMA:
400 ml mlijeka stavite kuhati, a u 1 dl umiješajte gustin, šećer, vanilin šećer. Kada mlijeko zakipi dodati smjesu s gustinom i kuhati (kao puding) dok se ne zgusne.
U hladno dodati margarin
ČOKOLADA:
200 ml vrhnja za šlag
150 g čokolade za kuhanje
Ovo pripremate kada vam je biskvit i smjesa za kremu hladna i prije nego spojite margarin i kremu. Vrhnje staviti na vatru kada se ugrije maknuti s vatre i dodati čokoladu, miješati da se sva čokolada otopi.
Stavite sa strane da se malo ohladi te sada završite kremu i izrežite biskvit.
Kolač slažete:
– biskvit
– bijela krema
– čokolada i tako do kraja.
Ukrasiti po želji!
Doktore, hitno!