Gastro
RECEPT Cartocci siciliani
2 min čitanja

Foto:
Doktore, hitno!
Karnevalska slastica
Napokon je došlo doba fašnika. Tradicionalne slastice koje je se pripremaju u fašničko doba krafne, kroštule, fritule ovisi o podneblju u kojem živimo.
Za ove lude fašničke dane odlučila sam isprobati nešto novo a to je cartocci siciliana koji se pripremaju u Italiji, a posebice na Siciliji.
Sastojci:
500 g brašna
2 vanili šećera
2 žlice šećera
Prstohvat soli
1 vrećica suhog kvasca
Ribana korica jednog limuna
70 g maslaca
2 dl mlijeka
1 jaje
Priprema:
Pomiješajte u zdjeli sve suhe sastojke, zatim dodajte jaje, maslac sobne temperature, te mlako mlijeko. Zamijesite tijesto koje treba biti mekano i glatko. Tijesto ostavite na toplom prekriveno krpom ili friš folijom dok ne udvostruči volumen.
Za to vrijeme možete pripremiti punjenje odnosno kremu. Možete ih puniti svojom omiljenom kremom, Nutellom ili originalnom kremom koja ide uz ovu slasticu.
Kalupe za cannole ili šaumrole obložite papirom za pečenje.
Tijesto podijelite na dvanaest dijelova, svaki dio rastanjite u dugi valjak i omotajte oko pripremljenih kalupa. Pokrite ih krpom i ostavite da se volumen udvostruči.
Kada se tuljci udvostruče pržite ih u dubokom ulju s obje strane.
Kremu stavite u slastičarsku vrećicu. Kada se ohlade puniti kremom i posipati šećerom u prahu.
Doktore, hitno!