Recept CHEESECAKE

Recept CHEESECAKE

Foto: 

Doktore, hitno!

D.H.

D.H.

Osnovni recept za početnike

Prije nekoliko mjeseci objavili smo recept „REDAKCIJSKA TORTA“ koju smo napravili od sastojaka više torti i recepata. Nakon toga, dobili smo puno upita vezano za običan recept za cheesecake. Zato vam danas donosimo osnovni recept za cheesecake.

Ovaj cheesecake stvarno mogu napraviti i početnici, nema pečenja i kuhanja, vrijeme pripreme oko 20 minuta, a za sve sastojke trebat ćete izdvojiti manje od 50 kn. Ovo je recept za tortu s fotografije, ako želite da bude veća samo poduplajte sve sastojke.

SASTOJCI

220 g mljevenih keksa
150 g margarina
500 g mascarpone sira
250 g krem namaza(Nutella ili neki jeftiniji)
250 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA

Sameljite petit beurre kekse ili kupite već mljevene, margarin zagrijte u mikrovalnoj te pomiješajte s keksima. Obruč za torte stavite na podložak za tortu te unutar obruča rasporedite kekse i poravnajte žlicom. Stavite u frižider dok pripremate nadjeve.
Vrhnje za šlag izradite i u gotov šlag dodajte 250 g mascarpone sira i sve sjedinite mikserom. U drugu posudu dodajte krem namaz – ja sam koristila jeftini krem namaz i ostatak mascarpone sira te također sjedinite mikserom. Krem namaz prvo malo ugrijem u mikrovalnoj.

Na podlogu od keksa prvo stavim čokoladnu kremu, a zatim onu sa šlagom. Ostavite u frižideru nekoliko sati zatim pažljivo skinite obruč za torte. Ukrasite po želji.

Mila Hrastić

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.