RECEPT Čokoladna torta od samo četiri sastojka

RECEPT Čokoladna torta od samo četiri sastojka

Foto: 

LuAnn Hunt from Pixabay

D.H.

D.H.

Ljubitelji čokolade obožavat će ovaj desert

Ljubitelji čokolade obožavat će ovaj desert. Čokoladna torta bez brašna na rubovima je hrskava, a u sredini sočna i mekana… Nemoguće joj je odoljeti, piše Miss Gastro.

Sastojci:

6 žlica maslaca + malo za premazivanje kalupa

220 g čokolade

6 jaja (odvoji žumanjke od bjelanjaka)

100 g šećera

šećer u prahu za posipanje i šlag za serviranje

Postupak:

Otopi maslac i čokoladu pa im dodaj umućene žumanjke.

Bjelanjke istuci u čvrst snijeg sa šećerom.

Bjelanjke postepeno umiješaj u smjesu čokolade, maslaca i žumanjaka.

Prebaci u namašćeni kalup i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 140 stupnjeva oko 45 do 50 minuta.

Pospi šećerom u prahu i serviraj sa šlagom.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.