Recept ČOKOLADNE PRALINE

Recept ČOKOLADNE PRALINE

Foto: 

Doktore, hitno!

Eleonora Mandić

Eleonora Mandić

Cijeli postupak traje dvadesetak minuta

Danas ću vam pokazati kako radim domače čokoladne praline. Često ih radim i koristim za ukrašavanje torti.

Što vam je potrebno:

– silikonski kalup za praline


– vrećica za zamrzavanje
– kist za crtanje (malo deblji)
– 200 g čokolade za kuhanje

Za punjenje:

Osobno ih punim s karamelom, ali možete i s prženim lješnjacima, voćem, marmeladom, pustite mašti na volju.

PRIPREMA:

Čokoladu otopiti u mikrovalnoj pećnici ili na pari. Zatim ju premjestite u vrećicu za zamrzavanje.


Uzmite jednu užu čašu, vrećicu stavite u čašu i tako ćete lakše napunite s otopljenom čokoladom. Vrh vrećice odrežite i pomoću vrećice napunite do 1/3 silikonski kalup. Kistom rasporedite čokoladu po cijelom kalupu, stavite u zamrzivač na nekoliko minuta, izvadite i s dna silikonskog kalupa opet razvucite čokoladu po stjenkama kalupa. Stavite opet u zamrzivač.

PRIPREMA PUNJENJA:

Ako punite karamelom, 6 mekanih bombona od karamele otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari, dodajte jednu žlicu svježeg sira ili ABC sira ili žlicu vrhnja za šlag i dobro promiješajte.
Ako punite čokoladom i lješnjacima, popržite lješnjake, sameljite. Decilitar vrhnja za šlag ugrijte, dodajte 50 g čokolade za kuhanje i miješajte da se čokolada otopi zatim dodati pržene lješnjake.

NAPOMENA:

Nemojte puniti do vrha jer na kraju morate zatvorite praline s ostatkom čokolade koja vam je ostala u vrećici. Zatim dobro protresite kalup, tako ćete poravnati završni sloj čokolade. Opet stavite u zamrzivač na desetak minuta.
I to je to.

Cijeli postupak traje dvadesetak minuta.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.