RECEPT Domaća marmelada od naranči

RECEPT Domaća marmelada od naranči

Foto: 

Silviarita / Pixabay

D.H.

D.H.

Iskoristite sezonu

U svježim narančama, nažalost, ne možemo uživati cijelu godinu, ali zato ih možete pretvoriti u razne slastice i dodatke koji će preživjeti i ljetne mjesece. Dio kore možete narezati na tanke trakice, posušiti i ušećeriti, dio naribati da imate za kolače i razne deserte, a mesnati dio naranče iskoristite za marmeladu.

Možete koristiti bilo koju vrstu, ali kako prenosi Metro, najbolje su one naranče koje su stigle iz Seville, piše Večernji list.

Treba vam:

500 g naranči

1,4 kg šećera

65 ml limunovog soka

2 litre vode

Iscijedite sok i sačuvajte ga u hladnjaku, a pulpu i koštice izvadite i stavite u jednu krpu od muslina, zavežite dobro. Koru narežite na tanke trakice i zajedno s vrećicom od muslina u kojoj su pulpa i koštice stavite u jedan lonac pun vode da se namače preko noći.

Idući dan uzmite lonac (dobro bi bilo da je ekspresni) i dodajte vodu, sok od limuna, sok od naranče koje ste iscijedili, koru i vrećicu od muslina. Neka se kuha jedno 15 minuta na laganoj vatri ako je ekspresni lonac ili 45 ako je običan.

Ostavite da se sve malo ohladi u loncu, a zatim iscijedite vrećicu. Vratite na vatru, dodajte šećer i miješajte dok se ne istopi. Ako se pojavi pjena uklonite je žlicom. Ostavite da se sve kuha dok ne dobijete željenu gustoću.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.