RECEPT Domaći liker od višnje

RECEPT Domaći liker od višnje

Foto: 

Ulrike Leone from Pixabay

D.H.

D.H.

Jednostavna priprema

Nema finijeg što čovjek može popiti nakon ručka (ili uz kavu) od domaćeg likera od višnje. Taman je sezona, a budući da je priprema jednostavna i recept ima samo par sastojaka, nema razloga zašto svatko ne bi napravio par litara domaćeg višnjevca.

Sastojci:

2 kg višanja

1,5 kg šećera

1 litra rakije

1 limun

Velika staklenka od 5l

Staklene boce (litraža po želji)

Priprema:

Operite višnje i očistite ih od koštica (postoji maleni aparatić s kojim posao ide puno brže, a zna se naći u velikim trgovačkim lancima).

Ako već nemate staklenku i morate ju kupiti, uzmite što veću sa širokim grlom kako bi lakše stavili sve sastojke u nju, a kasnije i izvadili ih iz nje van.

Operite staklenku i u nju stavite oprane otkoštene višnje. Dodajte šećer i limun narezan na kriške. Na kraju dodajte rakiju. Sve malo promiješajte.

Staklenku prekrijte s folijom i dobro zatvorite. Stavite ju na mračno i hladno mjesto da odstoji barem 40 dana. Povremeno promućkajte bocu.

Nakon što je višnjevac odležao izlijte tekućinu u veće posude. Višnje i limun stavite u gazu i dobro ocijedite u višnjevac, piše 24sata.

Sve još jednom malo promiješajte. Operite staklene boce i prelijte pomoću lijevka višnjevac u boce. Dobro zatvorite čepom.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.