RECEPT Fine kiflice

RECEPT Fine kiflice

Foto: 

Brittany Piger / Unsplash

D.H.

D.H.

Treba vam samo 20 minuta

Ove kiflice sa šunkom i sirom brzo su gotove jer ne zahtijevaju da se tijesto diže, već je potrebno umijesiti, oblikovati i napuniti kiflice. Umjesto suhog kvasca koristi se prašak za pecivo, no u okusu i mekoći nema nikakve razlike, piše Index.

Sastojci

Tijesto

300 g glatkog brašna

12 g praška za pecivo

1 žličica soli

60 ml mlijeka

60 ml ulja

140 g jogurta

1 bjelanjak

Nadjev

100 g naribanog sira

100 g šunke

Premazivanje

1 žumanjak

Sjemenke po izboru

Priprema

U većoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte jogurt, mlijeko, ulje i bjelanjak – miješajte dok se sastojci ne povežu.

Ručno umijesite tijesto, stavite ga na pobrašnjenu podlogu, pobrašnite s gornje strane i razvaljajte u krug. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Tijesto razdijelite na 16 jednakih dijelova.

Na svaki komad tijesta, na širi dio, stavite malo sira i šunke i zarolajte u kiflicu koju ćete staviti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak s preostalim tijestom i sastojcima.

Istucite žumanjak i njime premažite kiflice. Pospite sjemenkama po izboru i ubacite u zagrijanu pećnicu.

Pecite 20-ak minuta dok kiflice ne porumene.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.