RECEPT Fritule s jabukama

RECEPT Fritule s jabukama

Foto: 

Screenshot

D.H.

D.H.

Varijacije

Fini recepti donose varijaciju na popularni recept – fritule s jabukama.

Sastojci:

jaja, 3

jabuke, 1 komad

limun, 1

šećer, 80 g

vanilin šećer, 10 g

mlijeko, 170 ml

maslac, 60 g

rum, 30 ml

glatko brašno, 250 g

prašak za pecivo, 12 g

cimet, 1 žličica u prahu

šećer, 150 g kristalnog (za uvaljati gotove fritule)

ulje za prženje

Upute:

Jaja razbijemo i odvojimo žumanjke i bjelanjke, jabuku ogulimo i naribamo te prelijemo sokom od limuna da ne oksidira.

U zdjelu sa žumanjcima dodamo 1/3 kristalnog šećera i vanilin šećer i pjenjačom izradimo glatku kremu. Zatim od bjelanjaka počnemo tuči čvrsti snijeg.

Kada se bjelanjci zapjene, dodamo preostali kristalni šećer i bjelanjke istučemo do kraja.

Potom u zdjelu s kremom od žumanjaka dodamo omekšali maslac i dobro ga umiješamo. Kada nestanu grudice ulijemo mlijeko i rum i dobro izmiješamo.

Zatim u zdjelu postupno prosijavamo brašno i prašak za pecivo i miješamo kuhačom.

U tijesto dodamo naribane jabuke te dobro izmiješamo sastojke.

Snijeg od bjelanjaka dodamo u zdjelu s tijestom s jabukama, rahlo promiješamo i ostavimo da odstoji 10 minuta.

Potom žličicama oblikujemo fritule i stavljamo ih pržiti u duboko ulje do zlatno smeđe boje.

Gotove fritule izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, uvaljamo ih u mješavinu kristalnog šećera i cimeta u prahu i poslužimo.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.