Gastro
RECEPT Fusili s rajčicama i tunom
2 min čitanja

Foto:
congerdesign from Pixabay
Za sve ljubitelje tjestenine
U Finom receptu saznajte kako pripremiti fusile s rajčicama i tunom.
Prekrasno jelo od tjestenine s izdašnim umakom od tune i rajčica je nešto što bi svaki gurman trebao kušati.
Sastojci:
pelati rajčice, 800 g
tjestenina, 400 g (fusili)
tuna iz konzerve, 250 g
parmezan, 80 g
češnjak, 2 režnja
peršin, 1 žlica sjeckani
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
Upute:
Parmezan naribamo, a češnjak protisnemo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pelati rajčice i kuhamo ih na srednje jakoj vatri.
Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo fusile i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
Nakon 5 minuta kuhanja rajčica, u tavu dodamo ocijeđenu tunu, sjeckani peršin, posolimo, promiješamo i kuhamo dalje na laganoj vatri, još 5 minuta.
Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i rasporedimo na tanjure, posipamo ju naribanim parmezanom, prelijemo umakom od rajčica i tune i poslužimo.
Doktore, hitno!