Gastro
RECEPT Grčki kruh od sira
2 min čitanja

Kako kruh održati svježim
Foto:
Couleur / Pixabay
Dašak Mediterana
Siroljupci će se u ovaj recept zaljubiti već na prvi pogled, a kad ga još i isprobaju u vlastitoj kuhinji, ljubavi neće biti kraja! Mileram ovom kruhu daje potrebnu vlažnost, a feta sir donosi vam u kuhinju grčki povjetarac, kažu Fini recepti.
Sastojci:
sir feta, 450 g
oštro brašno, 350 g
prašak za pecivo, 1 vrećica
jaja, 2
mileram, 250 g
maslinovo ulje
Upute:
U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo i na suho izmiješamo sastojke.
U zasebnu zdjelu s umućenim jajima dodamo mileram, ulijemo 100 ml maslinovog ulja i dobro izradimo pjenjačom.
Zatim u smjesu s jajima natrgamo jedan dio sira fete, malo izmiješamo sastojke, premjestimo ih u zdjelu s brašnom i sve zajedno izmiješamo (ručnim mikserom za tijesto) u jednoličnu smjesu.
Potom u zdjelu natrgamo preostali sir fetu, sve zajedno još jednom izmiješamo kuhačom i dobivenu smjesu premjestimo u kalup za torte, koji smo obložili papirom za pečenje i premazali maslinovim uljem.
Tako pripremljenu smjesu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta.
Doktore, hitno!