RECEPT Grčki kruh od sira

RECEPT Grčki kruh od sira

Kako kruh održati svježim

Foto: 

Couleur / Pixabay

D.H.

D.H.

Dašak Mediterana

Siroljupci će se u ovaj recept zaljubiti već na prvi pogled, a kad ga još i isprobaju u vlastitoj kuhinji, ljubavi neće biti kraja! Mileram ovom kruhu daje potrebnu vlažnost, a feta sir donosi vam u kuhinju grčki povjetarac, kažu Fini recepti.

Sastojci:

sir feta, 450 g

oštro brašno, 350 g

prašak za pecivo, 1 vrećica

jaja, 2

mileram, 250 g

maslinovo ulje

Upute:

U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo i na suho izmiješamo sastojke.

U zasebnu zdjelu s umućenim jajima dodamo mileram, ulijemo 100 ml maslinovog ulja i dobro izradimo pjenjačom.

Zatim u smjesu s jajima natrgamo jedan dio sira fete, malo izmiješamo sastojke, premjestimo ih u zdjelu s brašnom i sve zajedno izmiješamo (ručnim mikserom za tijesto) u jednoličnu smjesu.

Potom u zdjelu natrgamo preostali sir fetu, sve zajedno još jednom izmiješamo kuhačom i dobivenu smjesu premjestimo u kalup za torte, koji smo obložili papirom za pečenje i premazali maslinovim uljem.

Tako pripremljenu smjesu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.