Recept JAFFA KOCKE

Recept JAFFA KOCKE

Foto: 

Doktore, hitno!

Eleonora Mandić

Eleonora Mandić

Bilo bi dobro imati neprskane naranče

Ovo mi je jedan od dražih kolača, ali nisam ga radila godinama. Zahvalna sam svojoj dragoj prijateljici Adi, čiji je vrt i njeno stablo naranči zaslužno što sam se sjetila ovog recepta. Iako je već studeni, prije nekoliko dana sjedili smo u njenom dvoru, pogled mi skreće na njena stabla mandarina, limuna i na kraju uočim i naranče.

Naravno naranče su neprskane, ubrala sam ih nekoliko i odmah mi je na pameti bio ovaj recept.
Dvije naranče stavite na nekoliko sati u zamrzivač.

BISKVIT:
5 jaja
250 g šećera
250 g brašna
1 dl mlijeka
1 dl ulja
1 prašak za pecivo

KREMA:
Izmrvljena polovica biskvita
2 smrznute naranče
1 naranča za sok
4 žlice pekmeza od šljiva

GLAZURA:
1,5 dl vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje

Pjenasto zamutite jaja sa šećerom dodajte polovicu brašna, prašak za pecivo i pola mlijeka, promiješati, zatim dodati drugu polovicu brašna i mlijeka. Stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje te pecite na 180 stupnjeva, zavisi o pećnici od 30 – 40 minuta.

Biskvit ohladite, prerežite na dva djela, gornji dio biskvita izmrvite, dodajte dvije smrznute naribane naranče – naranče naribati s korom, dodati sok od jedne naranče, 4 žlice pekmeza od šljiva, ako nemate od šljiva može bilo koji pekmez ili džem.

Kremu rasporedite na drugi dio biskvita.

Vrhnje za šlag zagrijete do vrenja, prelijete preko čokolade za kuhanje. Prelijete po kolaču i stavite u frižider na hlađenje.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.