RECEPT Jogurt torta bez jaja

RECEPT Jogurt torta bez jaja

Foto: 

qiu zhi from Pixabay

D.H.

D.H.

Gotova u tren oka

Novi list donosi recept za klasičnu jogurt tortu bez jaja, koja je uz korištenje sojinog jogurta pogodna i za vegane.

Riječ je o vrlo jednostavnom i brzom receptu, gdje se čaša od jogurta koristi kao mjera za ostale sastojke. Naravno, ovom osnovnom receptu možete dodati komadiće čokolade ili svježeg voća, ali i sušeno voće, primjerice orahe, lješnjake, kandirano voće… Možete ju napuniti i džemom ili čokoladnom kremom ili glazirati, sve što vam padne na pamet.

Sastojci za jogurt tortu promjera 24 cm:

– 2 i 1/2 čaše jogurta

– 2 čaše smeđeg šećera

– dvije čaše brašna

– 1 čaša krumpirovog škroba

– 1 čaša kikirikijevog ili suncokretovog ulja

– prstohvat soli

– 1 vrećica praška za pecivo

– 2 žlice sode bikarbone

– 1 bočica ekstrakta vanilije ili 1 vrećica vanilina (po želji)

Priprema:

U zdjelu stavite jogurt i smeđi šećer i dobro promiješajte da se sjedine. Zatim dodajte ulje i eventualno ekstrakt vanilije ili vanilin, te dobro promiješajte dok smjesa ne postane homogena. Sada dodajte prosijano brašno, škrob i sol.

Miješajte pjenjačom i na kraju dodajte prašak za pecivo. Nježno promiješajte. Smjesu morate izliti u tepsiju promjera 24 cm, prekrivenu mokrim i ocijeđenim papirom za pečenje pa stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180° i pecite 40 – 45 minuta.

Kada se torta ohladi, možete ju posuti šećerom u prahu ili ju puniti po želji.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.