RECEPT Juha koja je spoj Japana i Italije

RECEPT Juha koja je spoj Japana i Italije

Foto: 

Mich Wich from Pixabay

D.H.

D.H.

Minestrone

Što se dogodi kada spojite japanski miso i dobro poznatu talijansku minestrone juhu? Između ostalog, iznimno jelo koje će oduševiti vaše okusne pupoljke!

Idući put kada se zaželite tople juhe, isprobajte ovaj recept – vjerujemo da ćete ga nastaviti raditi i ubuduće!

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja

1 glavica luka

2 češnja češnjaka

1 mrkva

5 suhih shiitake gljiva

1 žlica bijelog misa

1 žlica tamnog soja umaka

500 ml pilećeg temeljca

75 grama orzo tjestenine

Priprema

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, a kada se ugrije, dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak i mrkvu te pirjajte desetak minuta dok ne omekšaju.

Potom umiješajte shiitake gljive, a u posebnoj zdjelici umutite miso, soja umak i pileći temeljac i dodajte smjesu u tavu. Pojačajte vatru, zakuhajte pa dodajte orzo i kuhajte desetak minuta, odnosno dok tjestenina ne omekša, piše Nigella, prenosi Novi list.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.