RECEPT Malo drugačiji cheesecake

RECEPT Malo drugačiji cheesecake

Foto: 

Doktore, hinto!

Eleonora Mandić

Eleonora Mandić

U minijaturi

Vjerujem da je svako od nas barem jednom napravio cheesecake. Osobno, ljepše mi izgledaju kolači koji su minijaturni tako sam odlučila napraviti minijaturne chessecake.
Koristila sam silikonski kalup za pečenje minijaturnih mafina . U kalup sam prvo utisnula smjesu od keksa i dobro ohladila, a zatim sam podlogu od keksa premazala kremom te ostavila u frižideru preko noći da se dobro ohladi. Pažljivo vadite iz kalupa i ukrasite po želji.

SASTOJCI I PRIPREMA
200 g mljevenih keksa
2 žlice kakaa
110 g margarina
5 žlica mlijeka

KREMA
2 žutanjka
5 žlica šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 puding od vanilije
2 žlice brašna
500 ml mlijeka
200 g margarina
2 žlice šećera u prahu

Žumanjke, šećer puding, brašno i 1 dl mlijeka sjedinite. Ostatak mlijeka stavite kuhati, kada zakuha dodajte smjesu s jajima i pudingom te kuhajte kao i puding.
Ostavite da se ohladi, u hladno dodati margarin koji ste izradili sa šećerom u prahu.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.