RECEPT Mekane lepinje s maslinovim uljem

RECEPT Mekane lepinje s maslinovim uljem

Foto: 

Joshuasy / Pixabay

D.H.

D.H.

Jednostavna priprema

Odlučili ste pripremiti ćevape ili pljeskavice u lepinji, a one koje kupite u samoposlugama, poluzamrznute, nakon pet minuta pretvore se u ‘kartonsku kašu’.

Opće je poznato kako takve vrste ‘kruhova’ nisu zdrave, a mi vam donosimo recept kako sami možete, vrlo jednostavno, napraviti lepinje, u kojima bi i obični parizer bio delikatesni obrok.

Tajna mekoće je u maslinovom ulju.

Potrebni sastojci:
– 400 grama brašna
– 20 grama svježeg kvasca
– 125 ml vode (mlake)
– 125 ml mlijeka (toplog)
– žličica soli
– 80 ml maslinovog ulja

Priprema:
Kvasac otopite u vodi i mlijeku te dodajte brašno i sol pa zamijesite tijesto. Pustite da odstoji na toplom mjestu. Kad se masa tijesta udvostruči, lagano je premijesite i oblikujte svoje lepinje.

Potrebno ih je peći najviše 25 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.

Gotove lepinje premažite maslinovim uljem, u koje možete dodati sitno sjeckani češnjak i peršin.

Ukoliko volite ljuto, u maslinovo ulje, umjesto češnjaka i peršina, možete dodati sitno sjeckanu čili papričicu.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.