RECEPT Napuljska tjestenina s krumpirom

RECEPT Napuljska tjestenina s krumpirom

Foto: 

Bella RaKo from Pixabay

D.H.

D.H.

Bogata i ukusna

Jedna od najbogatijih i najukusnijih verzija tjestenine s krumpirom na napuljski način uključuje dodavanje dimljene provole ili mozzarelle, piše Index. Evo recepta…

Sastojci:

Tijesto:

– 700 g krumpira

– 120 g mrkve

– 120 g celera

– 120 g luka

– 120 g pancete

– 1 češanj češnjaka

– 10 cherry rajčica ili malo pasirane rajčice

– 1,4 l vode

– 240 g kratke tjestenine

– 120 g provola sira (ili mozzarelle)

– 40 g ribanog sira

– maslinovo ulje

– sol

– papar

– ružmarin.

Priprema

Luk, celer, mrkvu i češnjak sitno nasjeckajte za pripremu talijanskog soffritta. U visoki lonac stavite nekoliko žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja, dodajte luk, celer, mrkvu, češnjak i pancetu. Dinstajte na laganoj vatri najmanje 10 minuta uz stalno miješanje.

Krumpir narežite na sitne komade i dodajte povrću i panceti u lonac, zajedno s rajčicama i malo soli i papra. Sve promiješajte, pokrijte poklopcem i kuhajte 20 minuta na laganoj vatri. Pazite da ne zagori jer se kuha bez vode, krumpir će se zalijepiti za lonac ali ne smije zagorjeti i zato ga treba često miješati.

Dodajte vodu i pustite da kuha poklopljeno još 20 do 25 minuta na srednjoj vatri, uvijek miješajući da ništa ne zagori. Vode slobodno dodajte prema potrebi.

U čistom loncu zakuhajte vodu, posolite i ubacite tjesteninu. Ostavite da se kuha onoliko vremena koliko je navedeno na pakiranju. Skuhanu tjesteninu procijedite.

Kada je tjestenina gotova, maknite krumpir s vatre, dodajte mu sireve i tjesteninu te sve dobro promiješajte kako bi se sjedinilo.

Poslužite i uživajte s malo papra i parmezana na vrhu!

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.