Gastro
RECEPT Njoki u umaku od gorgonzole
1 min čitanja

Foto:
Erna Daalman from Pixabay
Brzinski ručak
Ako vam se jede nešto brzinski, a ne želite odustati od pravog gurmanskog doživljaja, Coolinarika donosi savršeni recept.
Za pripremu ovog recepta bit će vam potrebno oko 30 minuta, a priprema je vrlo jednostavna tako da preporučujemo i apsolutnim početnicima da se iskušaju u kuhanju ovog jela.
Sastojci:
500 g njoka od krumpira
100 g gorgonzole
250 g vrhnja za kuhanje
30 g maslaca
sol
papar
sušeni origano
ribani parmezan
narezani orasi (po želji)
Priprema:
Otopite maslac na laganoj vatri.
Zalijte vrhnjem za kuhanje, dodajte narezanu gorgonzolu, sol, papar i sušeni origano.
Miješajte dok se sav sir ne otopi i umak postane gladak.
Kuhane njoke umiješajte u umak i odmah poslužite.
Po želji njoke pospite ribanim parmezanom i narezanim orasima.
Doktore, hitno!