Recept OBLATNE BAKE KAJE

Recept OBLATNE BAKE KAJE

Foto: 

Doktore, hitno!

Eleonora Mandić

Eleonora Mandić

Ostavite ih na hladnom najbolje preko noći

Evo još jedan brzinski i sočan recept moje bake Kaje koji je tradicionalno pripremala svaki Božić. Nadam se da ćete uživati u ovim kolaču od oblatni kao i moja obitelj.

Sastojci:
200 g listova za oblatne (veliko pakiranje)
300 g mljevenih oraha
200 g mljevenih keksa
200 g čokolade za kuhanje
250 g margarina
3 dl mlijeka
Malo ruma

Priprema:
U dublju zdjelu stavite mlijeko i šećer, zagrijavajte da se šećer otopi. Dodajte margarin i dalje na laganoj vatri zagrijavajte i otopi margarin.

Kada je margarin otopljen maknuti s vatre i dodati čokoladu za kuhanje, stalno miješajte dok se čokolada ne otopi.

Dodajte orahe i kekse miješajte dok se ne sjedini smjesa te dodajte rum. Ostavite 15 minuta fil da se ohladi.

Na svaku oblatnu ravnomjerno rasporedite fil, kada završite na posljednju oblatnu prekrite krpom ili masnim papirom te pritisnite težom knjigom.

Ostavite oblatne na hladnom najbolje preko noći da se dopro stisnu i ohlade.

Kada se oblatne ohlade, oštrim nožem režite ih u željenom obliku.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.