Gastro
RECEPT Pašteta od hobotnice
2 min čitanja

Foto:
Elle Katie / Pixabay
Odlično predjelo
Hobotnica se može pripremiti na mnogo načina, a zbog svog laganog mesa često se servira kao predjelo. Ova pašteta od hobotnice to i potvrđuje. Ako spremate riblji ručak, nema ništa bolje od ovakvog specijaliteta da goste pripremi za nadolazeće morske okuse. Samo budite mudri i servirajte male porcije, kako glavno jelo ne bi dočekali siti, pišu Fini recepti.
Sastojci:
hobotnica, 600 g smrznute
maslinovo ulje, 2 žlice
balzamični ocat, 1 žlica
peršin, 1 žlica sjeckani
kapare, 1 žličica
slatka mljevena paprika, 1 žličica
senf, 1 žličica
majoneza, 1 žlica
umak pesto, 1 žlica od crnih maslina
sol i papar
Upute:
Očišćenu i opranu hobotnicu stavimo u prazan lonac bez vode na najlaganiju vatru otprilike 20 minuta, ali ne solimo (hobotnica tako omekša i pusti žestinu).
Omekšanu hobotnicu izvadimo na tanjur i pustimo da se malo ohladi, narežemo je na manje komadiće, premjestimo u multipraktik i izradimo.
Zatim dodajemo majonezu, balzamički ocat, senf, crvenu papriku, sol, papar, kapare, pesto od crnih maslina, svježe sjeckani peršin i maslinovo ulje, te još jednom sve zajedno izmiksamo dok smjesa ne postane jednolična.
Paštetu po želji premjestimo u prikladne kalupe ili zdjelice i stavimo hladiti u hladnjak.
Ohlađenu paštetu poslužimo uz prepečeni kruh ili tost.
Doktore, hitno!