RECEPT Pašteta od hobotnice

RECEPT Pašteta od hobotnice

Foto: 

Elle Katie / Pixabay

D.H.

D.H.

Odlično predjelo

Hobotnica se može pripremiti na mnogo načina, a zbog svog laganog mesa često se servira kao predjelo. Ova pašteta od hobotnice to i potvrđuje. Ako spremate riblji ručak, nema ništa bolje od ovakvog specijaliteta da goste pripremi za nadolazeće morske okuse. Samo budite mudri i servirajte male porcije, kako glavno jelo ne bi dočekali siti, pišu Fini recepti.

Sastojci:

hobotnica, 600 g smrznute

maslinovo ulje, 2 žlice

balzamični ocat, 1 žlica

peršin, 1 žlica sjeckani

kapare, 1 žličica

slatka mljevena paprika, 1 žličica

senf, 1 žličica

majoneza, 1 žlica

umak pesto, 1 žlica od crnih maslina

sol i papar

Upute:

Očišćenu i opranu hobotnicu stavimo u prazan lonac bez vode na najlaganiju vatru otprilike 20 minuta, ali ne solimo (hobotnica tako omekša i pusti žestinu).

Omekšanu hobotnicu izvadimo na tanjur i pustimo da se malo ohladi, narežemo je na manje komadiće, premjestimo u multipraktik i izradimo.

Zatim dodajemo majonezu, balzamički ocat, senf, crvenu papriku, sol, papar, kapare, pesto od crnih maslina, svježe sjeckani peršin i maslinovo ulje, te još jednom sve zajedno izmiksamo dok smjesa ne postane jednolična.

Paštetu po želji premjestimo u prikladne kalupe ili zdjelice i stavimo hladiti u hladnjak.

Ohlađenu paštetu poslužimo uz prepečeni kruh ili tost.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.