RECEPT Pire od kestena s čokoladom i rumom

RECEPT Pire od kestena s čokoladom i rumom

Foto: 

jacqueline macou from Pixabay

D.H.

D.H.

 

Jesenski užitak

Riječ je o izvrsnom čokoladnom kesten pireu koji se jede žlicom, po potrebi obogaćen kapljicom ruma.

Jedan je od onih slasnih brzih deserata u kojima se rado uživa posebno kada je hladan.

Evo što vam je potrebno:

700 g cijelih kestena s korom

150 g tamne čokolade

150 g maslaca

130 g šećera

1 mala čaša ruma (po želji)

1 vrećica vanilin šećera

Priprema

Kestene prvo prokuhajte u ekspres loncu oko 15 minuta ili u loncu oko 30 minuta, a prije početka kuhanja zarežite svaki kesten na poleđini.

Kad su kuhani, ocijedite kestene i ogulite ih dok su još vrući. Zgnječite ih dok ne dobijete mekani i homogeni pire.

U međuvremenu rastopite tamnu čokoladu i dodajte maslac te dalje miksajte kako bi krema bila bez grudica.

Čokoladnu kremu sjediniti s kesten pireom, dodati šećer, vanilin i rum (možete i izostaviti ako vam se ne sviđa) i dalje miksati dok se pire od kestena i čokolade ne sjedini i postane kremast.

Za posluživanje koristite prilično uske zdjelice ili male čašice u koje ćete staviti pire i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Na kraju ukrasite s malo tučenog vrhnja, nekoliko listića tamne čokolade i lijepim cijelim kestenom, piše Novi list.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.